Uutiset

Tuetut lomat - täytä hakemus verkossa

12.04.2022

Diabetesliitto järjestää yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja lomahuollon (MTHL) kanssa tuettuja lomia. Loman painopiste on virkistyksessä ja lomailussa. Lomaohjelmaan kuuluu diabeteshoitajan luento, muuta diabetesohjelmaa lomalla ei ole. Lomapaikka tarjoaa vapaa-ajan ohjelmaa.

Lomavalinnat tekee lomajärjestö (MTLH) ja valinnoissa vaikuttaa hakijan terveydelliset, sosiaaliset ja taloudelliset tekijät. Lomalle voi hakea yhdessä puolison tai ystävän kanssa. Perustele hakemus hyvin, sillä valinnat tehdään hakulomakkeiden perusteella. Lääkärintodistusta ei tarvita.

Lomahakemuksen voi täyttää MTLH:n verkkosivuilla www.mtlh.fi. Paperisen hakemuksen ja lomaesitteen voi tilata osoitteesta lomat@mtlh.fi tai puh. 010 219 460. Lomien hakuajat päättyvät 3 kk ennen loman alkamista. Kutsut lomalle valituille lähetetään noin 2 kk ennen loman alkua. Kielteisestä lomapäätöksestä ei lähetetä ilmoitusta.

Seuraava, haettava loma ja ajankohta:

Voimaa vertaistuesta -lomat omatoimisille aikuisille

18. - 23.9.2022 Tanhuvaaran Urheiluopisto, Savonlinna

Lomilla on täysihoito: aamiainen, lounas ja päivällinen. Jokaisella lomalla on lomateeman mukaista monipuolista, ohjattua, maksutonta ohjelmaa. Loman omavastuuosuus aikusilta ja 17 v täyttäneiltä on 100 euroa / 5 vrk. Lomailija maksaa itse matkakulunsa lomakohteeseen. Alle 17 v lomailevat maksutta.

Loman hakeminen ei edellytä diabetesyhdistyksen jäsenyyttä, mutta hakemuksessa tulee käydä ilmi, että kuulut järjestön kohderyhmään. Esim. jos haet Diabetesliiton lomalle, sinulla tulee olla diabetes.

11.04.2022Vertaistuki
12.04.2022Tuetut lomat - täytä hakemus verkossa
11.04.2022Ukrainasta sotaa Suomeen paenneiden diabetes hoidon piirissä
29.05.2021Tervetuloa verkkolehden lukijaksi!