Uutiset

Sydänmerkki -aterioiden käyttöönottaminen

09.05.2017

Kaakkois-Kymen Diabetesyhdistys yhdessä Haminan Sydänyhdistyksen ja Kymenlaakson AVH yhdistyksen kanssa on tehnyt esityksen Haminan kaupungille Sydämerkki -aterioiden käyttöön ottamisesta.

Sydänmerkki -ateria on terveellisen ravintolaruoan merkintäjärjestelmä. Se helpottaa ruokailijaa terveellisen aterian kokoamisessa ja ruoan valmistajaa terveellisen ruoan valmistamisessa. Sydänmerkki -tunnuksen saa ateria, jossa rasvan määrä ja laatu sekä suolan määrä ovat kohdallaan. Lisäksi kiinnitetään huomiota kuidun ja kasvisten saantiin. Monipuolinen kokonaisuus takaa sen, että ravitsemussuositukset toteutuvat.
Terveellisiin aterioihin panostaminen ei tule tavanomaista ruokaa kalliimmaksi. Näin on arvioitu sekä Sydänmerkin omassa selvityksessä että mm. Kymijoen ravintopalveluissa.

Sydänmerkin myöntää hakemuksesta Sydänmerkin asiantuntijaryhmä.

Haminan kaupungin ruokapalvelut valmistaa noin 3000 ateriaa päivässä. Sydänmerkki -ateriat ovat hyvä väline edistää kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Terveyden edistäminen hyvän ravitsemuksen ja liikunnan avulla on edullisempaa kuin sairauksien hoitaminen.

Sydänliitto, Aivoliitto ja Diabetesliitto ovat käynnistäneet ainutlaatuisen Yksi elämä -terveystalkoot -hankkeen, jonka tavoitteena on tukea terveyttä läpi elämän, ehkäistä valtimosairauksia ja edistää niiden varhaista diagnosointia sekä sisällyttää kuntoutus ja vertaistuki osaksi hyvää hoitoa. Haminassa Yksi elämä -terveystalkoita toteuttavat valtakunnallisten järjestöjen jäsenyhdistykset: Kymenlaakson Sydänpiiri ja Haminan Sydänyhdistys, Kaakkois-Kymen Diabetesyhdistys sekä Kymenlaakson Aivohalvaus- ja afasiayhdistys.

08.03.2018Uinti- ja kuntosalimaksujen tukeminen
09.05.2017Sydänmerkki -aterioiden käyttöönottaminen
04.04.2017Yhdistyksen vertaistukihenkilö Kirsi Savolainen
02.01.2017Muutoksia uimahallin ja kuntosalin käytössä 1.1.2017
08.11.2016Mikä on hypokoira? Mitä tarkoittaa hypoglykemia?
17.10.2016Uimahallin käyttö
30.08.2017Ilmoittaudu mukaan tutustumismatkalle Diabeteskeskukseen!